17.02.2015 11:05

Traian Băsescu îl consideră pe Chiril Gaburici un "STOP" în Acordul de Asociere

Premierul desemnat, Chiril Gaburici s-a întâlnit ieri cu deputaţii liberali. În urma discuțiilor însă, reprezentanții PL nu i-au oferit nici un răspuns lui Gaburici. Aceștia urmează să se întrunească în ședina fracțiunii, ca să analizeze candidatura acestuia la funcția de premier, iar astăzi candidatul desemnat se întâlneșteși cu reprezentanții faracțiunii PD.

Între timp, situația politică din țară și noua candidatură la funcția de premier este atent monitorizată de liderii de peste Prut.

Fostul președinte al României Traian Băsescu, a declarat într-un interviu pentru postul TVR, că Republica Moldova, cu un premier, venit din domeniul businessului nu va reuși să parcurgă cu aceeași viteză Acordul de Asociere.
Avem un premier la Chișinău, care provine din business. Asta înseamnă o Republică Moldova care, a fost premiantul Parteneriatului Estic, începe să dea semne de rateu pentru că în mod cert, nefiind forța unui premier-om politic, nu va reuși să împingă cu aceeași viteză nici Acordul de Asociere, nici Acordul de Liber Schimb”, a declarat fostul lider de la Cotroceni.
De asemenea, Traian Băsescu este de părere că Iurie Leancă nu trebuia să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere al deputaților știind că nu a fost creată o coaliție majoritară.

Comentarii