18.03.2015 16:07

Traian Băsescu suspectat de șantaj! Acesta a fost audiat astăzi la Parchetul General

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este urmărit penal pentru şantaj. Acesta a fost audiat astăzi la Parchetul General, în urma unei plângeri a senatorului PSD, Gabriela Firea, care îl acuză pe fostul președinte român de şantaj și amenințare.

Traian Băsescu a sosit la Parchetul General, unde a fost audiat aproximativ 20 de minute, după care a ieșit fără a face declarații de presă. Avocații fostului președinte au cerut timp pentru a studia dosarul și nu s-a stabilit un termen pentru o audiere ulterioară. Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaș, a confirmat că lui Traian Băsescu i s-a adus la cunoștință că este urmărit penal pentru șantaj. Întrebat ce riscă Băsescu pentru acuzaţiile care i se aduc, Bolcaş a răspuns: „Riscă ce scrie Codul Penal. În Codul penal se spune că pentru şantaj se poate lua o pedeapsă de până la 7 ani, inclusiv” . Dosarul în care este cercetat fostul șef al statului român, Traian Băsescu pentru șantaj are legătură cu niște declarații publice făcute la un post de televiziune pe vremea când era președinte. În calitate de purtător de cuvânt al Comisiei de anchetă, senatorul Gabriela Firea a spus că firma care i-a vândut Ioanei Băsescu, fica cea mare a președintelui cele aproape 300 de hectare de teren agricol ar fi fost inactivă la momentul tranzacţiei. Atunci, replica lui Traian Băsescu a venit imediat. Fostul şef de stat i-a transmis acesteia să aibă grijă ce se întâmplă pe moşia soţului, pentru că s-ar putea trezi singură acasă, notează sursa română Digi24.ro, citează MBC-TV.

Cercetările pe acest caz au început după ce Traian Băsescu a pierdut imunitatea pe care o avea ca șef al statului Român.

Comentarii