11.09.2014 09:53

UCRAINA AR PUTEA SISTA TRANZITAREA GAZULUI RUS

Jocul sancțiunilor continuă. Ucraina atenționează Rusia că ar putea sista tranzitul de gaze spre Europa, a declarat vineri premierul ucrainean Arseni Iațeniuk, potrivit agenției RIA Novosti.

Ucraina amenință Federația Rusă cu noi sancțiuni. Șeful executivului de la Kiev a precizat că guvernul a prezentat Radei Supreme un proiect de lege, care prevede adoptarea a 26 de tipuri de sancțiuni împotriva Moscovei. Înre acestea și suspendarea tranzitării produselor energetice, scrie Money.ro.
Iațeniuk a mai adăugat că speră ca acest proiect să fie adoptat de legislativul de la Kiev la începutul săptămânii viitoare. El a estimat posibilele pierderi ale Ucrainei ca urmare a instituirii sancțiunilor de către Kiev la 7 miliarde de dolari pe an.
Tot vineri, premierul ucrainean a anunțat sancțiuni împotriva a 172 de cetățeni și 65 de companii, în principal ruse, acuzate că au susținut anexarea Crimeii.
Această listă, al cărei conținut nu a fost dezvăluit, urmează să fie validată de Consiliul național pentru securitate și apărare națională și apoi aprobată de parlamentul ucrainean.

Comentarii