19.02.2015 09:22

Ucraina cere ONU să trimită trupe de menţinere a păcii

Autoritățile ucrainene a decis să se adreseze ONU și Uniunii Europene cu privire la desfășurarea unei misiuni de menținere a păcii în sud-estul țării, care să supravegheze frontiera ruso-ucraineană, în sectoarele ce scapă controlului Kievului, și linia ce desparte teritoriile separatiste de restul țării, relatează RIA Novosti.

O decizie în acest sens a fost adoptată miercuri seară de Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare al Ucrainei, dar, pentru a fi pusă în aplicare, ea mai trebuie să fie aprobată de Rada Supremă.
'Considerăm desfășurarea unei misiuni polițienești a Uniunii Europene ca fiind cea mai bună opțiune pentru noi', a subliniat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.
'Pentru a pune capăt provocărilor și pentru a nu mai permite Federației Ruse să speculeze această situație, propunem să fie invitată o misiune de menținere a păcii în Ucraina. Aceasta va permite detectarea și localizarea încălcărilor și ar trebui să asigure măsuri reale în vederea unei reglementări pașnice' a conflictului, a afirmat secretarul Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov.
În urma acestor declarații, Moscova și-a exprimat 'îndoielile' privind determinarea Kievului de a pune în aplicare acordurile de la Minsk pentru soluționarea conflictului din Donbas, scrie RIA Novosti.

Comentarii