05.02.2015 15:26

Ucraina speră să primească arme de la SUA

Președintele francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel au ajuns în această după-amiază la Kiev, iar mâine vor pleca la Moscova. Oficialii europeni vor avea discuții atât cu președinte ucrainean Petro Poroșenko, cât și cu președintele rus, Vladimir Putin, în vederea soluționării conflictului din regiune. Mai mult decât atât, la Kiev se află și secretarul de stat american John Kerry.

John Kerry a sosit la Kiev pentru a discuta problema eventualelor livrări de arme americane pentru Ucraina. Arme solicitate de mai mult timp de guvernul ucrainean, informează AFP, citat de Agerpres.ro. În cadru vizitei sale, John Kerry va purta convorbiri cu președintele Petro Poroșenko, cu premierul Arseni Iațeniuk, cu ministrul de externe ucrainean, precum și cu reprezentanți ai conducerii parlamentului.
Deplasarea secretarului de stat american la Kiev intervine pe fondul escaladării tensiunilor în estul Ucrainei, numărul civililor uciși crescând în mod dramatic în ultimele săptămâni. Menționăm că,
președintele ucrainean Petro Poroșenko declara marți că "nu are nicio îndoială" că SUA va livra arme Ucrainei.

Comentarii