29.08.2014 12:19

UCRAINENII PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA ESCALADĂRII CONFLICTULUI

În orașele ucrainene, Harkov și Mariupol, peste 5.000 de cetățeni ucraineni protestează împotriva escaladării conflictului din zona de est a țării. Potrivit publicației UNIAN, oamenii au înecput să iasă în stradă, încă de joi seara și solicită reacții din partea comunității internaționale.

La Mariupol, un oraş situat la circa 50 de kilometri de frontiera rusă şi la 110 kilometrimai la sud de bastionul din Doneţk, peste 5.000 de persoane s-au adunat în piaţa din centrul oraşului, cu lozinci anti rusești. La Harkov, peste 200 de activişti s-au deplasat la consulatul general al Rusiei, cerând încetarea “incursiunii ruse” în Ucraina.
În noaptea de joi spre vineri, președintele rus, Vladimur Putin, i-a îndemnat pe insurgenţi, să deschidă un coridor umanitar pentru militarii ucraineni încercuiţi în zonele unde au loc confruntări, după ce Occidentul a ameninţat Moscova cu posibile consecinţe din cauza situaţiei din Ucraina. Autoritățile de la Kiev au afirmat joi că “trupe ruse” au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri la sud de bastionul din Doneţk. Kievul a denunţat, de la începutul crizei, prezenţa unor mercenari şi militari ruşi pe teritoriul ucrainean, însă Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că în estul Ucrainei nu sunt militari ruşi.

Comentarii