09.09.2014 11:39

UE APROBĂ NOI SANCȚIUNI ÎMPOTRIVA RUSIEI, ÎNSĂ LE AMÂNĂ PENTRU ”CÂTEVA ZILE”

Uniunea Europeană a aprobat ieri seara o nouă serie de sancțiuni contra Rusiei, în contextul crizei din Ucraina, dar a amânat pentru "câteva zile" punerea lor în aplicare pentru a da timp Moscovei să își continue eforturile de pace, a anunțat președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, informează Aferpres cu referire la agențiile străine de știri.

"Intrarea în vigoare a sancțiunilor va avea loc în câteva zile. Acest lucru va lăsa timp pentru o evaluare a punerii în aplicare a acordului de încetare a focului și planului de pace în Ucraina", a precizat el într-un comunicat.


În context, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat într-un interviu difuzat în dimineața zilei de astăzi într-un interviu difuzat de de BBC și citat de ITAR-TASS că

Un nou război rece în Europa nu corespunde intereselor nimănui. Pentru noi sancțiunile nu sunt un scop în sine, ci un mijloc de a continua dialogul. Noi credem că trebuie găsită o soluție politică prin respectarea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

Surse din cadrul Consiliului UE au declarat pentru ITAR-TASS, că Germania, Italia, Austria, Cipru și Finlanda și-au exprimat rezervele cu privire la adoptarea noii serii de sancțiuni împotriva Rusiei, mai adaugă Agerpres.ro.

Comentarii