04.05.2019 19:08

UE, rugată să coordoneze cu Chișinăul programele de asistență pentru transnistreni

Chişinăul cere din nou Uniunii Europene să coordoneze cu Biroul de reintegrare, în prealabil, toate programele de asistenţă care au ca beneficiari locuitorii din regiunea transnistreană și să invite reprezentanții Biroului din cadrul Guvernului la reuniunile donatorilor, pentru ca aceștia să poată expune „poziția instituțională”.

Șefa Biroului de reintegrare, Cristina Lesnic, a revenit la această solicitare mai veche a Chişinăului în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

UE și statele membre sunt cei mai mari donatori pentru promovarea așa-numitelor măsuri de încredere dintre cele două maluri ale Nistrului, care presupun programe și proiecte pentru societatea civilă, mass media, mediul de afaceri, autoritățile locale etc.

La întâlnirea dintre Cristina Lesnic și Peter Michalko s-a discutat și despre apropiata vizită de lucru a reprezentantului președinției slovace a OSCE, Franco Frattini, anunță un comunicat al Guvernului, care nu precizează însă data acestei vizite. Franco Frattini a deținut funcția și anul trecut, în timpul președinției Italiei la OSCE și a lăudat de mai multe ori rolul activ al Rusiei în ceea ce a numit progresele înregistrate anul trecut în reglementarea transnistreană.


SURSA

Comentarii