27.01.2015 13:20

ULTIMA ORĂ! Parlamentul Ucrainean a numit Rusia "stat agresor"

Parlamentul unicameral de la Kiev, Rada Supremă, a adoptat astăzi un proiect de lege prin care Rusia este declarată "stat agresor", iar autoproclamatele republici Donețk și Lugansk sunt calificate drept organizații teroriste, informează Agerpress, cu referire la agenția Unian.

Liderul fracțiunii 'Samopomoșci', Oleg Bereziuk, a indicat că Rada Supremă 'se va adresa țărilor aliate în vederea acordării de ajutor militar Ucrainei, pentru ca armata acestei țări să fie mai eficientă.'
Între timp, Rusia a trimis al 12-lea convoi umanitar în Donețk și Lugansk, cu 'produse alimentare, medicamente și produse de primă necesitată', colectate din mai multe regiuni din Rusia.
Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat aceste convoaie drept un 'cvasiajutor', compus, între altele, și din combustibil pentru tehnica militară.
Menționăm că, Guvernul de la Kiev a anunțat instituirea stării de urgență în Donețk și Lugansk.
Totodată, în urma reuniunii extraordinare a Comisiei NATO-Ucraina, care a avut loc luni la Bruxelles, secretarul general al NATO, a calificat drept un 'nonsens' declarațiile anterioare ale președintelui rus Vladimir Putin, care a acuzat armata ucraineană că este 'legiunea străină a NATO'.

Comentarii