23.09.2014 12:14

UN RISC MAI MIC DE INTOXICAȚII! SISTEMUL DE SIGURANȚĂ A ALIMENTELOR VA FI FORTIFICAT

Sectorul de siguranță a alimentelor urmează să fie racordat la standartele europene , iar această procedură necesită timp, dar mai cu seamă bani. În acest scop, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie va oferi un suport financiar de 400 de mii de dolari pentru consolidarea sectorului de siguranţă a produselor agroalimentare moldovenești, în cadrul proiectului „Suport la fortificarea sectorului de siguranţă a alimentelor”.

Potrivit viceministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Gheorghe Gaberi, acești bani vor fi folosiți pentru ajustarea legislaţiei naţionale în sistemul de siguranță a alimentelor, instruirea specialiștilor ANSA și, totodată, pentru modernizarea tehnicii din cadrul instituției.

"Totodată, acest proiect a fost inițiat pentru monitorizarea siguranței alimentelor începând de la furajere până la produs finit. Doar în acest mod vor fi prevenite riscurile unor intoxicații în rândurile consumatorilor", explică directorul Agenției de Siguranța Alimentelor, Ion Sula.

Eleonora Dupouy, specialist în Siguranţa Alimentară şi Protecţia Consumatorilor în cadrul Biroului Regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală, a subliniat că acest suport este foarte necesar țării noastre, odată ce agenții economici moldoveni încearcă să cucerească acum cât mai multe piețe, în special, cea europeană.

Proiectul se va desfășura până la sfârșitul anului 2015. Amintim că Republica Moldova a aderat la Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie în 1995.

Comentarii