19.01.2015 16:52

UTA Găgăuzia își vrea propriul RECENSĂMÂNT

Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia își va organiza propriul recensământ. Această hotărâre a fost luată de membrii Adunării populare, din motiv că ar fi nemulțumiți de efectuarea și rezutatele recensământului organizat anterior de Biroul Național de Statistică, scrie Gagauz.info.

Deputatului Gheorghe Leiciu, s-a arătat nemulțumit de recensământul republican CARE a fost realizat în aprilie 2014.
Niciun recenzor nu a venit la mine, la fel ca și la mulți dintre voi. Cu toate acestea, BNS a publicat rezultate precum că 40 la sută din populație sunt români, după care a început să renunța la propriile date. Rezultatele acestui recensământ vor fi folosite pentru a fi luate decizii ce țin de interesele populației noastre. Propun să facem propriul nostru recensământ al populației și locuințelor”, a declarat Gheroghe Leiciu.
Liderul Adunării Populare Găgăuzia, Dmitrii Constantinov, susține inițiativa deputatului la fel ca și marea majoritate a membrilor Adunării Populare, scrie sursa citată.
Perioada, modalitatea și resursele financiare pentru realizarea recensământului, incă nu au fost stabilite, dar de acest lucru se va ocupa de Comitetul Autonomiei.

Comentarii