21.10.2014 15:33

VA SCĂDEA PREȚUL LA PRODUSELE PETROLIERE

Prețurile la benzină vor fi micșorate pe parcursul săptămânii, cu circa 50 de bani per litru. Aceasta este promisiunea făcută de importatorii produselor petroliere în cadrul unei întâlniri cu Viceministru, Ministru al Economiei, Adrian Candu.

Produsele petroliere la stațiile de distribuție în zilele următoare vor scădea cu 50 de bani. Aceasta a declarat ministrul economiei după ce a avut o întâlnire cu petroliștii, care s-a desfășurat cu ușile închise.

În cadrul întâlnirii, importatorii produselor peteroliere au explicat ministrului de ce prețul la pompă nu reacționează rapid la schimbările de pe piața mondială.Cu toate acestea, nu toți importatorii de produse petroliere și-au exprimat dorința de a reduce prețurile la produsele petroliere.

Andrian Candu a menționat că săptămâna viitoare va avea o nouă întâlnire cu comercianții de petrol. Totodată, companiile care nu vor afișa un preț nou la panou și nu vor putea oferi o justificare pentru menținerea prețurilor vor fi amendate și riscă chiar să piardă licența.
Menționăm, că pe piața mondială prețurile sunt în continuă scădere. Potrivit portalului Global Petrol Prices, la 20 octombrie, un litru de benzina costa 1.26 dolari pentru Republica Moldova, în Ucraina - 1.23 dolari urmată de Belarus cu 1.07 dolari și Rusia cu 0.87 dolari. În România, un litru de benzină costă 1.70 dolari.

Comentarii