20.01.2015 09:15

Victor Ponta vine astăzi la Chișinău

Premierul României, Victor Ponta, va efectua astăzi o vizită-fulger în Republica Moldova. Ponta ar urma să poarte discuții cu liderii partidelor proeuropene de la Chișinău, în vederea formării unei alianțe de guvernare.

Potrivit Mediafax premierul României ar fi avut în ultimele zile discuții cu politicieni de la Chișinău, legate de posibilitatea efectuării unei astfel de vizite.

De asemenea, astăzi la Chișinău este așteptată o delegație europeană, din care vor face parte președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, președintele partidului paneuropean Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum și un reprezentant al socialiștilor europeni.

Vizita lui Ponta survine în contextul amânării unei vizite oficiale a președintelui României, Klaus Iohannis, care urma să se afle în țara noastră între 22 și 23 ianuarie. Liderul de la Cotroceni și-a amânat vizita tocmai pentru că nu este constituită o alianță de guvernare.

El a stabilit, de comun acord cu președintele Nicolae Timofti, ca va efectua vizita la Chișinău în perioada imediat următoare votării Guvernului.

Comentarii