22.08.2014 15:57

VIZITA LUI ROGOZIN: DIALOGUL VA CONTINUA

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin s-a întors la Chișinău pentru a avea o discuție cu prim-ministrul Iurie Leancă. Oficialul moldovean a declarat că discuțiile au fost consistente și s-au axat pe problemele actuale. Totodată, ei au mai atins subiectele migranților moldoveni care muncesc în Rusia, precum și situația energetică în contextul tensiunilora dat asigurări că Ucraina nu va sista livrarea de gaze ruseşti pe teritoriul său, iar Moldova va prelungi contractul cu Gazprom în toamna anului curent. În septembrie delegația RM se va mai așeza la o masă de negocieri cu oficialii ruși.

Oficialul moldovean a declarat că discuțiile s-au axat pe problemele actuale. Ei au vorbit despre restricțiile impuse la importul unui șir de produse moldovenești pe piața rusă și au ajuns la un consens în legătură mingranții moldoveni care munces în Rusia.

Totodată, Leancă a dat asigurări că Ucraina nu va sista livrarea de gaze ruseşti pe teritoriul său, iar Moldova va prelungi contractul cu Gazprom în toamna anului curent.
Ieri, Dmitri Rogozin a mai avut o întrevedere cu vicepremierul Andrian Candu, în cadrul căreia au discutat problemele embargoul rusesc. Tot astăzi, Delegația FR compusă din 25 de personae, în frunte cu Rogozin s-a întâlnit cu autoritățile regiunii transnistrene. După întrevederea cu Iurie Leancă, Rogozin va merge iarăși la Tiraspol să participe mâine la manifestațiile dedicate celei de-a 70-a aniversări de la încheierea Operațiunii Iași-Chișinău.

Comentarii