12.09.2016 14:16

Transnistria, pregătită pentru desfăşurarea alegerilor în Duma de Stat

Transnistria este, practic, pregătită pentru desfăşurarea alegerilor în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, care vor avea loc la 18 septembrie.

Potrivit site-ului Comisiei Electorale Centrale din regiune, au fost formate deja comisiile electorale ale secţiilor de votare, care lucrează în regim de serviciu. Între orele 18.00 și 20.00, fiecare cetăţean rus care locuieşte în Transnistria se poate adresa la comisii pentru a primi răspunsuri la toate întrebările lor.

De asemenea, la comisii cetăţenii ruşi se pot adresa cu o cerere privind votarea la domiciliu pentru cei care, din motive de sănătate, nu se pot deplasa la secţia de votare.

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Farit Muhametşin, "a apreciat înalt nivelul de lucru al CEC pentru pregătirea către votare a cetăţenilor ruşi din Transnistria pentru alegerile din 18 septembrie şi a mulţumit tuturor organelor de conducere din Transnistria pentru contribuţie".

La alegerile în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, în Republica Moldova vor fi deschise 25 de secţii de votare, dintre care 22 în regiunea transnistreană: nouă la Tiraspol, cinci la Bender, cîte două la Rîbniţa şi Dubăsari, cîte una la Camenca, Grigoriopol, Slobozia şi Dnestrovsc. Secţiile de votare vor fi deschide la ora 8.00 pînă la ora 22.00.

Potrivit datelor CEC din Rusia, în Moldova sînt înregistraţi 183 194 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse cu drept de vot. Majoritatea absolută a acestora locuiesc în Transnistria.

SURSA

Comentarii