08.07.2016 10:18

Voronin îndeamnă la boicotarea alegerilor prezidențiale

Partidele de stînga, cît și cele de dreapta din opoziție trebuie să boicoteze alegerile prezidențiale. Apelul a fost lansat de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

Politicianul este de părere că decizia Curții Constituționale prin care s-a revenit la alegerea directă a președintelui este un abuzivă, iar viitorul șef de stat va activa în afara cadrului legal.


„Nu am luat o decizie dacă vom participa la alegerile prezidenţiale. Nu putem să participăm la un act anticonstituţional. Aceste alegeri vor fi ilegale. Partidele, atît de stînga, cît şi cele de dreapta, trebuie să boicoteze aceste alegeri. Preşedintele care va fi ales va fi unul ilegal. Acest preşedinte nu va fi agreat, şefii de stat nu-i vor strînge mîna şi nici nu vor veni în vizite oficiale în Republica Moldova”, a declarat liderul comunist.

Potrivit lui Voronin, autoritățile au avut la dispoziție mai multe opțiuni pentru modificarea Constituției pe cale legală, dar au preferat să recurgă la mecanisme anticonstituționale. Acesta s-a arătat indignat că cele peste 400 de mii de semnături colectate în susținerea organizării unui referendum au fost desconsiderate.

„Preşedintelui trebuie să i se dea atunci mai multe pîrghii, dar aşa va fi ales de popor doar ca să împartă decoraţii. Deja nu va mai avea pe cine să decoreze, Ghimpu i-a decorat pe toţi”, a adăugat Voronin.

SURSA

Comentarii