21.01.2015 13:28

10 LUCRURI care se întămplă în lume în această MIERCURI


1. Președintele SUA, Barack Obama a emis națiunii adresarea sa anuală, în care a discutat politicile progresiste de marcă "economie clasa de mijloc" și a anunțat că va cere Congresului să autorizeze în mod oficial o acțiune militară împotriva grupului jihadist de stat islamic.
2. Patru barbati, arestați pentru ca i-au achizitionat arme lui Amedy Coulibaly, atacatorul unui magazin evreiesc din Paris.
3. Primarul Parisului dă în judecată postul de televiziune Fox News
4. Gigantul minier australian BHP Billiton anunţă că va închide 40% din instalaţiile de foraj a petrolului de şist din Statele Unite până la sfârșitul anului fiscal.
5. Ministrul transporturilor din Indonezia a declarat marți că avionul AirAsia s-a prăbușit în Marea Java, după ce a urcat la o înălțime "dincolo de normal" pentru a evita o furtună și apoi au stagnat.
6. Compania de servicii petroliere Baker Hughes a anunțat că e posibilă o concediere de aproximativ 7,000 de persoane din cauza scăderii continue a preșurilor la țiței.
7. Oamenii de știință spun că virusul Ebola a suferit mutații într-un mod în care medicamentele experimentale, cum ar fi ZMapp, sunt puțin eficiente.
8. Dupa 35 de ani, SUA și Cuba va începe discuțiile privind reînceperea relațiilor diplomatice.
9. FIFA oferă Braziliei 100 millioane de dolari după ce țara a cheltuit 15 miliarde de dolari pentru organizarea Cupei Mondiale din anul trecut.
10. Compania Space Exploration Technologies (SpaceX), fondată de Elon Musk, a anunţat obţinerea unei finanţări de circa un miliard de dolari, din partea a doi noi investitori, Google Inc şi Fidelity Investments.

Comentarii