15.01.2015 08:24

8 din 10 moldoveni sunt conectați la LA INTERNET

Peste 75 la sută din gospodăriile casnice din Moldova sunt conectate la internet iar 96 la sută au telefonie fixă. Așa arată datele făcute astăzi public de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, colectate într-un sondaj.

Rezultatele sondajului au mai arătat că cel mai des, moldovenii folosesc internetul pentru a comunica prin Skype și Viber – 82%. De asemenea, cei mai mulți dintre utilizatorii de internet accesează rețelele de socializare, paginile de știri și datele meteo.

Totodată, Sondajul a mai subliniat că cel mai înalt nivel de utilizare a serviciilor de comunicații electronice este înregistrat pe piața de telefonie. Astfel, rezultatele au arătat că 95% din moldoveni utilizează serviciile de telefonie fixă, iar 91% – cele de telefonie mobilă. Cât privește gradul de satisfacție de serviciul internet și telefonie mobilă, per ansamblu oamenii au declarat că sunt mulțumiți, complet sau parțial.

Petru Mura, şef de direcţie din cadrul agenției, a menţionat că sondajul respectiv este primul studiu de acest gen efectuat la nivel național și are misiunea de a promova concurența pe piața moldovenească.

Sondajul a fost efectuat în perioada octombrie – noiembrie 2014 pe un eșantion de 1150 de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 65 de ani și are o marjă de eroare de 3%. Cercetarea a fost efectuată 54 de localități urbane și 398 de localități rurale.

Comentarii