26.09.2014 12:02

A DEMONSTRAT CĂ SE POATE! MOLDOVEANUL GRIGORE RĂILEANU A FONDAT DOUĂ COMPANII IT ÎN MOLDOVA

Grigore Raileanu este un tânăr din Moldova, care locuiește, de câțiva ani, în California. Acesta este fondatorul a două companii IT, care au oficii în mai multe țări ale lumii. A studiat în cadrul Universității de Medicină din Iași.

Am studiat, inițial, la medicină. Dar m-am dezamăgit în sistemul medical din România și Moldova. Am început să studiez Linux-ul și mi-a plăcut foarte mult. Am primit o serie de oferte. Primul job l-am început în 2003 și aveam un salariu de circa 1000 de dolari. La scurt timp mi-am deschis o afacere - Remsys”, a spus Raileanu.

Potrivit Unimedia, Grigore a studiat și în cadrul Universității Tehnice din Moldova. Tânărul consideră că studiile sunt importante pentru o carieră de succes în domeniul IT.

Studiile au rol foarte important în crearea unei baze în domeniul IT. Fără acest fundament tu nu poți acumula cunoștințele necesare pentru a excela în carieră. Dacă există persoane care consideră că nu este nevoie de studii - acestea greșesc”, a precizat Grigore.

Ca și mulți tineri din Moldova, Grigore s-a confruntat cu o serie de obstacole.

Este foarte costisitor să participi la tot felul de conferințe sau evenimente, să faci marketing. La început am reușit pentru că aveam o echipă foarte bună cu un buget infim. Au fost cazuri când mi-am vândut mașina pentru a putea merge la câteva conferințe. Uneori mă mir cum de am reușit să facem atât de multe, fiind o compania mică din Europa de est”, a adăugat Grigore.

Potrivit lui, dacă îți dorești o carieră de succes și muncești mult, atunci vei obține neapărat ceea ce îți dorești.

Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2014, Proiectului USAID CEED II, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Urmăriți AICI un reportaj video despre Grigore Răileanu.


Comentarii