04.11.2014 15:42

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL DIN CHIȘINĂU SE EXTINDE

Aeroportului Internațional Chișinău s-a transformat într-un adevărat șantier. După ce în vară au demarat lucrările pentru construcția unei parcări supraetajate, administrația aeroportului a decis să reconstruiască și să extindă și terminalulul. Costul lucrărilor de modernizare va atinge suma de 60 milioane de euro.

Din cauza creșterii rapide a fluxului de pasageri, „Avia Invest” a început să extindă terminalul aeroportului. Lucrările de construcție au demarat solemn în prezența presei. La eveniment a fost prezent și omul de afaceri Ilan Shor, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Avia Invest (companie ce gestionează Aeroportul Internaţional Chişinău ).

Potrivit administraţiei aeroportului, terminalul extins va fi dotat cu mai multe ghișee de înregistrare a pasagerilor, verificarea bagajelor precum și controlul paşapoartelor. Și dacă în prezent, timp de o oră sunt deserviți aproximativ 400 de pasageri, după extinderea terminalului, numărul acestora s-ar putea dubla până la 750 de călători pe oră. Totodată, reprezentanții companiei, care au luat în concesiune Aeroportul au organizat pentru jurnaliști o excursie pe șantierul parcării multietajate. Parcarea va avea o capacitate de aproximativ 800 de mașini, patru nivele, dintre care două sunt deja ridicate. Antreprenorul susţine că lucrările vor fi gata la primăvara viitoare.

Astfel, potrivit administrației Aeroportului, extinderea și reconstrucția terminalului va reduce semnificativ din incomoditățile pasagerilor prin crearea unei atmosfere agreabile înainte de zbor.

Doar în reconstrucția terminalului urmeaza să fie investiți 10 milioane de euro. Totodata, parcarea multietajata costă 7 milioane de euro, iar până la finele anului viitor, compania urmează să construiască o nouă pistă, dar și un peron. În total se vor investi în jur de 60 de milioane de euro. Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune pentru 49 de ani, iar compania care l-a preluat urmează să investească până la 240 de milioane de euro pentru modernizarea acestuia.

Comentarii