02.04.2015 10:10

Alianța Studenților din Moldova, nemulțumiți de evaluarea calității studiilor, vin cu solicitări către Guvern

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, AO „Alianța Studenților din Moldova” (ASM) a exprimat nemulțumirea organizațiilor studențești privind rolul acestora în procesul de evaluare a calității studiilor, susține noi.md

Dorim să ne exprimăm nemulțumirea față de modificarea pe ultima sută de metri a cîtorva prevederi din Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Agenției pentru Asigurarea Calității în Învățămîntul Profesional”, a declarat președintele Alianței Studenților din Moldova, Nicolae Loghin.

Prevederile modificate au ca scop izolarea mediului studențesc de cel academic. Prevederile noi presupun ca Agenția pentru Asigurare a Calității în Învățămîntul Profesional va avea trei componente: consiliul de conducere, comisiile de profil, aparatul administrativ, în măcar două dintre acestea va fi necesară prezența unui reprezentant al studenților. Ne dorim ca acești reprezentanți să fie înaintați de către federațiile naționale studențești, și nu aleși prin concurs, așa cum prevăd noile prevederi din Regulament”, a menționat membrul de birou al ASM, Igor Ciurea.

După părerea Alianței, în cazul în care vor fi aprobate de către Guvern aceste noi prevederi din regulamentul în dat, atunci „societatea civilă și structura asociativă studențească nu va mai avea niciun fel de instrument de influență asupra deciziilor ce se vor lua și asupra asigurării nivelului de calitate în învățămîntul profesional. De asemenea, este un mecanism deficitar de comunicare a studenților care au fost selectați prin concurs, deoarece s-ar putea ca în aceste comisii să nimerească niște studenți care nu sînt pregătiți să facă față lucrurilor”.

Comentarii