16.02.2015 14:00

Amenzi de 200 mii de lei în doar o săptămână! Serviciul Vamal și-a prezentat bilanțul de activitate

Pe parcursul săptămânii trecute Serviciul Vamal a aplicat amenzi în valoare de aproape 200 mii lei. Colaboratorii instituției au înregistrat 63 de cazuri contravenţionale, după ce aproximativ 35 mii autoturisme au traversat frontiera Republicii Moldova.

Pe parcursul săptămânii trecute Serviciul Vamal a depistat 16 cazuri de nerespectare a procedurii de achitare a taxei - Vinieta din timp și a aplicat amenzi în sumă de 35 mii lei.
Concomitent de către Serviciul Vamal au fost eliberate 4858 viniete, fiind alocați în bugetul de stat peste un milion lei.
Reamintim că, taxa pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, variază de la 4 euro pînă la 50 euro.
În atenția șoferilor! A fost reluată circulația pe traseul Odesa-Reni, iar postul vamal Palanca activează deja în regim normal. Aceasta după ce, în perioada 13 - 16 februarie, traseul Odesa-Reni a fost închis pentru lucrări de reparație, în legătură cu deteriorarea podului situat între punctele de trecere „Palanca" şi „Maiaki-Udobnoe".

Comentarii