24.06.2014 19:52

AMENZI DUBLE ȘI INTERDICȚII DE A PĂRĂSI ȚARA PENTRU ȘOFERI

Aproximativ 25 de mii de încălcări ale regulamentului rutier depistate de camerele de supraveghere au adus statului un profit de circa 7 milioane de lei. Poliția însă nu se grăbește să înregistreze amenzile la timp, iar șoferii se pomenesc că au de achitat de două ori sancțiunea pentru aceeași greșeală.

Reprezentanții Centrului de Monitorizare și Control al Traficului Rutier au menționat un șir de abateri comise de către polițiștii aflați în misiune care uită să ţină cont de achitarea amenzilor.
Din această cauză, mii de șoferi, care au fost amendați, dar și-au achitat deja penalizarea, se mai pomenesc cu datorii la stat. Această problemă se se întâmplă din cauza lipsei de comunicare dintre instituțiile financiare și poliție. Datele oferite de Centrul de Monitorizare al Traficului Rutier arată că aproximativ două la sută din amenzile plătite apar cu întârziere în statistica poliției. Astfel, respectivii șoferi sunt incluşi în lista datornicilor, ceea ce le poate aduce interdicția de a părăsi țara. Datele Poliției de Frontieră confirmă că în primele cinci luni ale acestui an, peste o mie de moldoveni au fost întorşi din vamă din cauza datoriilor față de stat.

Comentarii