14.10.2016 06:50

Amenzi mai aspre: Autorităţile au pus ochiul pe şoferi

Deputatii au votat ieri in prima lectura 3 proiecte de lege care inaspresc amenzile pentru şoferi.

Potrivit unuia dintre proiecte, soferii agresivi ar putea fi sanctionati cu o amenda de pana la 2000 de lei, 5 puncte de penalizare sau chiar 15 zile de arest.

Astfel, in codul contraventional ar urma sa fie introdusa notiunea de comportament agresiv, ceea ce inseamna ca vor fi sanctionati cei care isi apropie masinile excesiv de mult de alte automobile, cei care se deplaseaza de pe o banda pe alta pentru a ocoli alte automobile, soferii care fac drifturi, pornesc cu viteza excesiva sau franeaza brusc, precum si cei care claxoneaza nejustificat, injura sau arata gesturi obscene, dar si motociclistii care merg intr-o roata.

Sergiu SIRBU, VICEPRESEDINTE PD: ”Eu cand incalc ceva imi vine sa intru in pamant de rusine.”

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: ”Sper ca platiti si amenda.”

Tudor DELIU, VICEPRESEDINTE PLDM: ”Dupa pocainta dlui Sarbu, noi vom vota acest proiect.”

Un alt proiect aprobat ieri in prima lectura prevede amenzi pentru cei care fraudeaza datele odometrului, adica cei care reduc intentionat numarul de kilometri parcursi cu masina. Acestia vor fi sanctionati cu pana la 3000 de lei.

Totodata cei care isi instaleaza altfel de lumini decat cele prevazute de constructia originala a masinii vor fi sanctionati cu amenda de pana la 500 de lei, dar si 3 puncte de penalizare. Noile penalitati vor intra in vigoare dupa ce vor fi aprobate in lectura finala.

SURSA

Comentarii