14.08.2014 09:47

AMERICANII, LIDERI LA CONSUMUL DE VIN

Statele Unite ale Americii pentru prima dată au devenit cea mai mare piață din lume pentru consumul de vin, întrecând Franţa. Acest anunț a fost făcut de Organizația Internațională a Vinului (OIV). Potrivit calculelor, americanii au cumpărat cu 0,5% mai mult vin comparativ cu anul 2012, în timp ce în Franța consumul de vin a scăzut cu aproape 7%.

Totuși, americanii nu au putut întrece fracezii în ceea ce priveşte consumul pe cap de locuitor. Un francez consumă, îi mediu, 1,2 sticle pe săptămână de aproape șase ori mai mult decât consumă în medie un american.
Datele, Organizației Internaționale a Vinului mai arată că, per total, consumul mondial de vin a scăzut in 2013 cu un procent, până la 239 milioane de hectolitri, după patru ani de relativă stabilitate, în condițiile în care pe piața din China consumul de vin a scăzut cu 3,8%, iar acest lucru se datorează și concurenței din partea altor băuturi alcoolice, ca de exemplu berea. În ceea ce privește producția mondială de vin, organizația estimează că, în 2013, aceasta a crescut cu 9,4% până la 279 milioane hectolitri, grație producțiilor record din Spania, Chile și Africa de Sud.

Comentarii