18.11.2016 09:46

Legea antitutun a adus deja mii de lei în bugetul statului

După jumătate de an de la intrarea în vigoare a Legii privind controlul tutunului, poliția continuă să se lupte cu cei care o încalcă.

Datorită fumătorilor și administratorilor localurilor care nu s-au conformat prevederilor Legii, bugetul statului s-a îmbogățit cu 250 de mii de lei.

„Din momentul intrării în vigoare a modificărilor și completărilor la legea antitutun și a Codului contravențional, organul de poliție a documentat peste 2408 proceduri contravenționale”, a declarat șeful Direcției ordine publică a IGP, Marin Maxian, citat de publika.md.

Fumatul în parcuri, localuri, stații și în alte locuri interzise este pedepsit cu o amendă de la 1 mie pînă la 10 mii de lei. Cu toate acestea, oamenii continuă să încalce Legea, fumînd în restaurante și baruri. Poliția și reprezentanții Centrului de Sănătate Publică Municipal efectuează controale în localurile publice din capitală, iar patronii acestora sînt nevoiți să achite amenzi usturătoare în cazul în care sînt depistate încălcări ale Legii.

După trei contravenții de acest fel, șefii localurilor pot fi lipsiți de licență.

SURSA

Comentarii