12.02.2015 08:56

Au rămas 42 de zile pentru a prezenta declarațiile pe venit

Data limită de prezentare a declaraţiilor pe venit a fost schimbată! Dacă anul trecut până pe 30 martie trebuia să prezentăm declarațiile și să achităm impozitul pe venit, atunci anul acesta data a fost modificată la 25 martie. Astfel, contribuabilii mai au la dispoziţie 42 de zile ca să se prezinte la orice subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat.

Şeful serviciului de presă al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Eduard Balan, a declarat că termenul de prezentare a declarațiilor pe venit a fost modificat cu scopul de a optimiza procesul de depunere a declaraţiilor şi procesare a datelor.
Menționăm că sunt obligaţi să prezente declaraţia cu privire la impozitul pe venit persoanele fizice care obţin venit impozabil din alte surse decât salariul, cele care obţin venit impozabil din salariu de la mai multe locuri de muncă și persoanele care obţin venit impozabil atât sub formă de salariu, cât şi din alte surse în sumă de peste 27.852 lei pe an. Declaraţiile pot fi prezentate pe suport de hârtie sau în format electronic.

Comentarii