31.10.2016 14:45

Brio Sonores a cîntat pentru diaspora din Italia

Recent, moldovenii din Italia îmreună cu Ambasada Republicii Moldova au organizat o recepție consacrată celei de-a 25-a aniversări de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Consemnarea aniversării jubiliare a avut loc în prestigiosul palat Brancaccio din centrul Romei. La eveniment au participat circa 500 de invitați, printre care corpul diplomatic și consular acreditat la Roma, senatori și deputați, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai mediului academic, oameni de afaceri, mass-media. Comunitatea moldovenilor din Italia a fost reprezentantă de către numeroși lideri de asociații, reprezentanți ai clerului, oameni de cultură.

Programul cultural-artistic a cuprins evoluarea renumitului grup Brio Sonores, precum și a formațiilor Geeskoff și Hora Moldovei din Roma. Invitații au fost întimpinați de tineri în costume naționale și au avut posibilitatea de a se familiariza cu tezaurul cultural al Moldovei, atît prin intermediul albumelor și pliantelor, cît și al produselor și obiectelor de artizanat expuse.

Datorită sprijinului mai multor producători moldoveni și italieni, oaspeții au avut posibilitatea de a savura din vinurile și bucate tradiționale moldovenești și italiene, care au fost înalt apreciate.

SURSA

Comentarii