12.09.2014 09:19

CÂȚI BANI DE BUZUNAR AU COPIII DIN EUROPA

Dintre copiii din țările europene, copiii români au cei mai puţini bani de buzunar, sumele variind, în medie, între 2,25 euro şi 11 euro, pe săptămână, potrivit unui studiu ING, care arată că banii de buzunar ajută la formarea unor mai bune abilităţi de gestionare a finanţelor proprii la maturitate.

Potrivit sudiului, în cadrul căruia a fost analizat comportamentul financiar a 12.000 de persoane din 12 ţări europene, mai mult de jumătate din adulţii care au primit bani de cheltuială în copilărie fac economii la maturitate, ceea ce sugerează că banii de buzunar pot ajuta la dezvoltarea abilităţilor de planificare financiară pe termen lung.
Părinţii italieni s-au dovedit a fi cei mai generoşi de pe continent, alocând, în medie, 5 euro pe săptămână pentru copiii mai mici de 5 ani şi 30 de euro pentru adolescenţii de peste 15 ani. Ceva mai puțin primesc copiii francezi. În acestă țară părinții oferă pe săptămână 2 euro pentru cei mici și 10- 20 de euro pentru adolescenți. Clasamentul este completat, in ordine, de Belgia, Germania, Marea Britanie, Turcia, Polonia, România, Olanda şi Republica Cehă.

Comentarii