13.10.2014 09:49

CALEA FERATĂ ÎȘI SCOATE LA LICITAȚIE BUNURILE! UNDE VOR FI ALOCAȚI BANII

Calea Ferată din Moldova intenționează să obțină 26 mil. de lei pentru bunurile scoase la licitație, care va avea loc la 31 octombrie, transmite Deschide.md.

La vânzare au fost scoase locomotive magistrale şi de manevră, secţii frigorifice, vagoane de serviciu, precum şi mai multe tipuri de transport auto și bunuri imobile.

Doar pentru depozitele și imobilele scoase la vânzare CFM intenționează să câștige 760 mii de lei. Reprezentanții Căilor Ferate susțin că unităţile de transport feroviar au fost scoase la vânzare, întrucât societatea are suficiente locomotive şi vagoane pentru acoperirea traficului intern şi extern de mărfuri şi pasageri.

CFM își va moderniza parcul feroviar din banii acumulați, deoarece cel existent este uzat în proporție de 70%. Potrivit Deschide.md, ultima dată CFM a procurat vagoane noi în anul 1984. În prezent, un vagon costă aproximativ un milion de dolari, iar posibilităţile companiei moldoveneşti de transport feroviar de a achiziţiona material rulant nou sunt ca şi inexistente.

Comentarii