25.02.2015 16:25

Calitatea apei se va îmbunătăți! „Moldova Apă-Canal” a semnat un memorandum de înțelegere cu Germania

Asociaţia „Moldova Apă-Canal” a semnat astăzi un memorandum de înțelegere cu Agenţia Cooperare Internaţională a Germaniei. Conform documentului, cele două părți se angajează să colaboreze în vederea dezvoltării și modernizării Serviciilor de Apă și Canalizare.

Documentul a fost semnat de Iurie Nistor, directorul executiv al Asociaţiei „Moldova Apă Canal și Philipp Johannsen, director de ţară al GIZ. Cel din urmă menționând că prin acest memorandum calitatea apei și a serviciilor oferite de Asociaţia „Moldova Apă-Canal” va atinge standarde europene.

,,Adevăratul motiv pentru care ne aflăm aici și pentru care semnăm acest act, este faptul că noi vrem să împărtășim experiența pe care o deținem pentru ca mai apoi împreună să îmbunătățim domeniul apei și canalizării" , a declarat Philipp Johannsen, director de ţară al GIZ.

Iar prin acest memorandum de înțelegere vrem să contribuim la dezvoltarea serviciilor publice.

La rândul său, Constantin Becciev, preşedinte al Asociaţiei „Moldova Apă-Canal” a reiterat importanța acestui memorandum atât pentru operatorii de servicii de apă şi canalizare cât și pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale ale Asociaţiei.

Prezent la eveniment, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a specificat că în ultimii ani, datorită suportului GIZ au fost deja realizate o serie de proiecte, iar în domeniu, acesta va servi drept o bază pentru întreaga țară.

Pentru realizarea memorandumului Asociaţia „Moldova Apă-Canal” a elaborat un plan de acţiuni pentru 2015 care cuprinde mai multe activități atât în țară cât și peste hotare. Menționăm că Agenţia Cooperare Internaţională a Germaniei susține procesele complexe de reforme şi schimbări în ţările în curs de dezvoltare şi cele aflate în tranziție, iar toate activitățile GIZ sunt orientate spre îmbunătăţirea durabilă a condițiilor de trai şi a perspectivelor oamenilor.

Comentarii