13.03.2015 10:43

CAMPANIE DE INFORMARE A CONSUMATORILOR

Ministerul Economiei și Agenția pentru Protecția Consumatorilor a demarat o campanie de informare cu privire la drepturile pe care le avem fiecare dintre noi în calitate de consumatori. Evenimentul are loc în contextul Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, marcată tradițional pe 15 martie. Până atunci, autoritățile au făcut totalurile anului 2014 și au îndemnat consumatorii să ducă un mod de viață sănătos și să aibă grijă ce alimente consumă.

Campania de informare a consumatorilor din acest an, poartă mesajul ”Drepturile consumatorilor la o hrană sănătoasă”. Potrivit autorităților, această temă nu este întâmplătoare, ea fiind actuală a nivel mondial, întrucât consecințele unei alimentații nesănătoase sunt foarte mari.

În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a sancționat sau avertizat anul trecut aproape 8000 de agenți economici, pentru nerespectarea normelor sanitare. În același timp, Agenția pentru Protecția Consumatorilor a obligat magazinele care au comercializat produse necalitative să le restituie clienţilor o sumă totală de aproape 1 milion de lei.

Astfel, pentru asigurarea sănătății publice și a intereselor cetățenilor, Guvernul a aprobat strategia în domeniul protecției consumatorilor pentru anii 2013-2020. Conform strategiei, principalul obiectiv este consolidarea capacităților de protecție a consumatorilor.

Potrivit Agenției, informarea în masă a consumatorilor privind drepturile și obligațiile consumatorilor dă roade. Anul trecut numărul reclamațiilor fiind în creștere cu aproape 1.500 comparativ cu anul 2013.

Comentarii