11.09.2014 13:10

CAMPANIE DE INFORMARE PRIVIND PROTECȚIA CONSUMATORILOR

Ministerul Economiei va aplica noi metode de soluționare a problemelor apărute în piețele comerciale din țară. Reprezentanții instituției își propun să protejeze drepturile consumatorilor prin informare și instruire, organizând campania ”Ia atitudine - Oferă consumatorilor încredere în tine!”. Scopul autorităților este de a îmbunătăți calitatea serviciilor prestate de comercianți.

Decizia de a organiza campania ”Ia atitudine - Oferă consumatorilor încredere în tine!” a fost luată în urma vizitelor efectuate de Institutului Național de Metrologie și Agenția pentru Protecția Consumatorilor în piețele din Moldova, în cadrul cărora s-a constată că există un șir de nereguli.
Autoritățile își propun să ofere consultanță administratorilor piețelor comerciale și reprezentanților autorităților publice locale, în legătură cu modul de organizare a activităților comerciale. De asemenea, vor fi realizate un șir de acțiuni de informare și instruire a comercianților despre regulile de utilizare a mijloacelor de măsurare a masei produselor vândute în incinta piețelor din țară.
Campania de informare și instruire a comercianților se va desfășura în piețele comerciale din municipiul Chișinău și din centrele raionale ale țării în perioada 12 – 30 septembrie 2014.

Comentarii