23.10.2016 13:05

Care e cea mai căutată întrebarea pe Google despre Moldova

Dacă eşti curios să afli care e cea mai căutată întrebarea pe Google despre Republia Moldova, e bine să afli că este una legitimă, scrie realitatea.net.

Google ne oferă indicaţii asupra felului în care ceilalţi ne văd ţara, dar şi asupra felului în care restul ţărilor din Europa sunt privite. Procedeul e simplu şi a fost folosit de lingvistul şi matematicianul Jakub Marian ca să descopere -cu ajutorul Google- care sunt cele mai populare întrebări căutate pe Google, despre fiecare ţară.

El a folosit întrebarea populară "De ce e *NUMELE ŢĂRII*..." (în limba engleză) pentru a vedea ce caută oamenii despre fiecare ţară şi a realizat un grafic.



Întrebările sunt uneori amuzante, ca în cazul Irlandei, unde întrebarea cea mai populară despre ţară este "De ce e Irlanda atât de verde?", dar şi "De ce Turcia se numeşte Turcia?" sau "De ce e Belgia o ţară?".

Au apărut şi întrebări extrem de actuale, precum "De ce Rusia bombardează Siria" şi "De ce Franţa este atacată".

În cazul României, cea mai populară întrebare este "De ce e Republica Moldova este săracă", existând şi numeroase întrebări care fac referire la stereotipuri, pentru că, se pare, cei mai mulţi utilizatori Google se întreabă de ce Danemarca este atât de fericită, dar şi de ce locuitorii Cehiei sunt atei, iar polonezii catolici.

SURSA

Comentarii