29.08.2014 12:14

CÂT LUCREAZĂ FRANCEZII?

În Franța s-ar putea schimba durata săptămânii de lucru. Noul ministru francez al Economiei, Emmanuel Macron, s-a pronunțat în favoarea schimbării regimului de lucru, sugerând că firmele ar trebui să aibă o mai mare autonomie în stabilirea programului de muncă al angajaţilor. În prezent durata săptămânii de lucru este de 35 de ore, adică șapte ore pe zi, scrie Mediafax.

Într-un interviu pentru revista franceză Le Point, ministru francez al Economiei, Emmanuel Macron, a spus că săptămâna de muncă ar putea fi modificată, iar asemenea măsură ar ajuta Franţa să iasă din “capcana acumulării drepturilor angajaţilor în defavoarea celor fără un loc de muncă”. Totodată, liderul sindicatului francez ”Confederaţia Democrată a Muncii”, Laurent Berger, a declarat că Macron “a făcut o greşeală” sugerând modificarea programului de lucru .
Datele Ministerului Muncii Francez, publicate miercuri arată că numărul şomerilor a crescut cu 26.000 în luna iulie, adică peste 3 milioane 422 mii de persoane au rămas fără un serviciu.
Săptămâna de lucru de 35 de ore a fost introdusă în Franța de guvernul socialist în 2000, această decizie fiind criticată de către comunităţile internaţionale şi de mediul de afaceri local.

Comentarii