17.03.2015 14:43

Ce au descoperit agenții de la protecția Consumatorilor la PIAȚA CENTRALĂ

Protecția Consumatorului a ajuns la piața centrală. Nu pentru a pune amenzi, ci pentru a atenționa atât consumatorii cât și comercianții să fie vigilenți la produsele pe care le cumpără și le comercializează. Acțiunea are cu ocazia zilei mondiale a consumatorului.
În cadrul amplei campanii de informare a consumatorilor privind drepturile și obligațiile acestora, inspectorii de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor au ajuns la piața centrală, mai exact în hala de lactate. Aici unde de obicei se pot întâlni nereguli. Însă, de această dată, inspectorii nu au împărțit amenzi. Aceștia au verificat cântarele și produsele expuse la vitrină.
Chiar dacă au fost doar atenționați de către inspectori, vânzătorii spun că nu au întâlnit cumpărători nemulțumiți de produsul lor.
Consumatorii însă, sunt de altă părere. Deși stiu unde se pot adresa pentru a li se face dreptate dar nu apelează, chiar dacă spun că sunt adesea amăgiți fie la cântar fie ajung acasă cu produse expirate, și asta , după cum afirmă ei, se întâmplă permanent.
Pentru a nu fi duși în eroare și pentru a fi siguri de calitatea produselor pe care le consumăm, specialiștii recomandă să fim în primul rând atenți.
Anul trecut, inspectorii de la Protecția Consumatorilor au efectuat circa 2 mii de controale, la majoritatea dintre ele descoperind nereguli.

Comentarii