17.03.2015 09:55

Ce-au furat moldovenii de la reactorul termonuclear din Moscova

Doi muncitori din Republica Moldova sunt suspectați de furtul a 5 tone de cupru de la o instalație termonucleară din Moscova. Hoții de metale neferoase ar fi sustras cuprul pentru a-l vinde.

Din reactorul termonuclear experimental "Tokamak T-15" de la Centrul de Cercetare "Kurchatov" Institutul Național din Moscova au fost furate cinci tone de cupru, informează lenta.ru, cu referire la Interfax, citat de MBC-TV. Potrivit sursei, ofițerii de securitate au fost cei care au observat pierderea și au chemat imediat poliția. După mai multe cercetări s-a dovedit că cupru a fost furat de doi muncitori, cetățeni ai Republicii Moldova, care au avut acces pe teritoriul centrului. Mai mult, aceștia ar fi acționat împreună cu alți complicii neidentificați.

Potrivit sursei, furtul a avut loc între 3 și 13 martie, timp în care lucrătorii au sustras instalațiile din cupru, care erau ascunse în locuri diferite pentru a le vinde. Pe numele suspecților arestați, a fost deschisă o cauză penală conform articolelor 30 și 158 din Codul penal al Federației Ruse. "Tokamak T-15" este unul dintre cele mai mari dispozitive experimentale termonucleare din lume.

Comentarii