02.12.2014 16:51

CE NE FACEM CU ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ? TEMA, DISCUTATĂ ASTĂZI ÎN PERU

Mii de experti ecologiști s-au reunit astăzi la Lima, Peru, pentru o nouă rundă de negocieri privind schimbările climaterice. Misiunea speră să ajungă la un la un acord multilateral de lupta impotriva incalzirii globale până la sfârșitul anului 2015 la Paris, notează hotnews.ro.

La deschiderea celei de a 20-a conferințe a țărilor membre ale Convenției ONU privind schimbările climaterice participă aproximativ zece mii de oameni – delegați naționali, ONG-uri, experti precum și jurnaliști. Potrivit oficialilor peruviani, după toate constatările este nevoie de o acțiune urgentă la o scară mult mai ambițioasă, deoarece emisiile de gaze cu efect de seră sunt în creștere cu 2,2% pe an.

De asemenea, comunitatea internațională și-a stabilit un obiectiv de limitare a încălzirii globale cu 2 grade celsius, față de perioada preindustrială, în caz contrar experții estimează un impact ireversibil și dramatic în multe domenii. În ritmul actual, planeta se îndreaptă spre o creștere a temperaturii cu aproximativ 4 grade Celsius până la sfârșitul secolului. Totodată, șefa secretariatului ONU pentru schimbari climatice, Christiana Figueres, a cerut, de asemenea, să se acționeze urgent, dupa ce a amintit că anul 2014 amenința sa fie cel mai cald an din istorie. Conferința ecologică va dura două săptămâni, timp în care în capitala peruană au fost mobilizați 40 de mii de polițiști pentru a asigura securitatea oficialilor.

Comentarii