03.08.2016 13:30

Patru raioane din nordul țării au declarat război deșeurilor

Patru raioane din nordul țării s-au hotărît să lupte cu deșeurile la modul serios.

Consiliile și primăriile din Edineț, Dondușeni, Ocnița și Briceni s-au hotărît să soluționeze problema deșeurilor menajere solide, prin semnarea unui memorandum, informează NOI.md.

Reprezentanții raioanelor, împreună cu de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Mediului, ADR Nord și mandatarii proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” au semnat un memorandum de înțelegere în contextul elaborării studiului de fezabilitate și de evaluare a impactului asupra mediului. Acest memorandum prevede crearea unui sistem de management integrat al deșeurilor în Zona nr.8 de management a deșeurilor solide, suprafață ce acoperă raioanele Dondușeni, Briceni, Edineț și Ocnița.

„Astăzi am pus bazele dezvoltării sectorului de management al deșeurilor solide în nordul Republicii Moldova. Regiunea noastră trebuie să devină mai curată, mai prietenoasă pentru noi înșine, dar și pentru oaspeții din străinătate”, a declarat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Studiul de fezabilitate va fi finanțat de către Uniunea Europeană.

SURSA

Comentarii