24.11.2016 11:00

Chirtoacă i-a făcut o propunere lui Usatîi

Nici vizita de astăzi a lui Dorin Chirtoacă la ședința Consiliul municipal Chișinău (CMC) nu a fost lipsită de scandaluri.

Menționăm că vizita lui Dorin Chirtoacă la ședința CMC este deseori însoțită de scandaluri. El îi vizitează pe consilieri extrem de rar, deși, potrivit Regulamentului, este obligat să fie prezent la toate ședințele CMC. Astfel, data trecută, cînd a apărut la ședința din septembrie, el s-a ales cu ”un dar” din partea consilierilor socialiști – discuri de frînă, ca o amintire despre o „petrece la garaj” cu participarea lui, fapt ce a devenit cunoscut acum cîteva luni. Chirtoacă a acceptat cadoul, l-a luat în mîini, s-a apropiat de masa șefului fracțiunii socialiștilor în CMC, Ion Cebanu, și a lovit din ele în fața lui.

Primarul general al municipiului Chișinău, care rareori îi bucură pe consilieri cu prezența sa, a avut pretenții față de denumirea partidului lui Renato Usatîi.

În procesul dezbaterii candidaturilor la funcția de președinte al ședinței CMC a luat cuvîntul liderul fracțiunii „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, care s-a arătat nemulțumit de candidatura lui Vadim Cojușneanu, înaintată de reprezentanții Partidului Liberal (PL). Drept replică, primarul general, Dorin Chirtoacă, care cumulează funcția de vicepreședinte al PL, i-a sugerat lui Cașu „să nu transforme ședința CMC într-o farsă”.

El i-a recomandat lui și „șefului lui”, Renato Usatîi, să se gîndească la schimbarea denumirii partidului. „Aveți o denumire greșită. Cum puteți să fiți «Partidul Nostru» cînd vă apărați doar interesele personale și nu pe cele comune? Cred că ar fi cazul să fie «Partidul vostru», iar noi avem propriul «Partidul Nostru». Transmiteți asta șefului vostru”, i-a spus Chirtoacă consilierului.

Ilian Cașu i-a răspuns lui Chirtoacă că nu este împuternicit să hotărască asupra denumirii partidelor. „Ministerul Justiției se ocupă de înregistrarea mișcărilor și partidelor politice. Să răspundă specialiștii competenți pentru aceasta, și nu dumneavoastră, domnule primar”, a parat atacul lui Chirtoacă consilierul din partea „Partidului Nostru”.



SURSA

Comentarii