29.11.2016 10:31

Ce spun directorii despre produsele alterate din grădinițe

Scandalul privind licitațiile trucate și alimentele alterate a îngrozit întreaga țară, iar părinții ce au copii la grădiniță încearcă cum pot să-și apere copiii de astfel de cazuri.

NOI.md a încercat să afle care este situația și în alte instituții preșcolare din capitală, iar în urma unor discuții purtate cu directorii de grădinițe se constată că problema produselor de proastă calitate este des întîlnită.

Potrivit reprezentanților din aceste instituții, se întîlnesc și la ei cazuri cînd cei care livrează produsele își permit să strecoare și alimente alterate. Însă, spun ei, produsele alterate nu ajung pe masa copiilor, dar sînt returnate furnizorilor.

Directoarea Creșei-grădinițe nr. 34, Maria Mușat: „Nu poți vedea ce este înăuntrul unui cartof sau chiar într-un sac de cartofi. Doar nu-l poți desface să vezi ce este înăuntru. Aici depinde de conștiința firmei care furnizează. Nouă ni se prezintă certificate de calitate, acolo e tot bine și frumos, dar cine știe ce se petrece într-adevăr? În ultimul timp noi sîntem satisfăcuți de calitatea produselor primite”.

Metodista Creșei-grădinițe nr. 156, Tamara Cropovnițchi: „În grădinița noastră carnea se aduce ambalată, fructele sînt proaspete și servite zilnic copiilor. Iar în acele grădinițe unde au fost depistate cazurile cu produsele alterate, consider că magazinerii sînt iresponsabili, deoarece trebuiau verificate toate produsele primite. La noi se întîmpla că printre peștele adus strecurau și pește alterat, însă acesta nu ajungea pe masa copiilor, fiind întors chiar în acea zi furnizorilor. Copiii rămîneau fără pește în acea zi, dar nu permiteam să mănînce produse stricate”.


SURSA

Comentarii