04.03.2015 13:46

Cine este suspectat în atacul cibernetic de la compania "Starnet"

Atacul cibernetic de la Compania "Starnet", discutat la nivel de legislativ! Astăzi comisia parlamentară pentru securitate naţională a audiat cazul. La şedinţa comisiei, au fost invitaţi reprezentanţii Procuraturii Generale, ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, dar şi ai Centrului pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

Atacul cibernetic de la compania "Starnet" ar fi fost provocat de o persoană cu dereglări mintale. Declaraţia a fost făcută de membrii Comisiei Securitate a Parlamentului. Potrivit lor, în cadrul dosarului penal, iniţiat pe acest caz, au fost audiaţi doi cetăţeni moldoveni. Pentru a nu dauna anchetei, alte detalii nu au fost făcute publice.
Deputaţii au mai declarat că, în urma audierilor, s-a mai constatat că o parte din vină o are şi conducerea companiei "Starnet", pentru că nu a putut preveni atacul. Mai mult, în urma efectuării unui control inopinat la compania ”Starnet” Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, a fost pornit un proces contravenţional pentru nerespectarea cerinţelor privind securitatea datelor personale. Astfel, compania ar putea fi amendată cu 10 mii de lei, sau să sisteze activitatea pe un termen de la 3 luni la 1 an. Reaminti că, săptămâna trecută, sistemul de protecţie al Starnet a fost spart, iar datele personale ale 153.000 de clienţi au ajuns pe Internet.

Comentarii