14.08.2014 14:20

COMERȚUL STRADAL A PRINS RĂDĂCINI

Comerțul neautorizat de produse alimentare rămâne în vogă. Administrația piețelor agricole susține că au fost amenajate tarabe pentru producători agroalimentari, care își vând marfa în stradă, însă aceștia refuză să le arendeze. Care ar fi motivele lor și tototodată ce spun consumatorii aflați imediat în materialul care urmează.

Comerțul pe trotuarele capitalei se pare că a prins rădăcini. Autoritățile chiar dacă se luptă de ani de zile cu aceste ilegalități, se pare că nu reușesc. Potrivit administrației Pieței Centrale, 300 de mese libere în piață așteatpă să fie arendate de comercianți, la un preț de doar 15 lei pentru o zi. Aceștia însă nu se prea grăbesc. Administrația presupune că în stradă se vinde o cantitate mult mare mare de produse decât în piață.

Pe de altă parte, comercianții acuză administrația că nu le asigură condițiile necesare și că în piața nu este loc pentru ei. Aceștia spun că producția lor nu este periculoasă și totodată recunosc că stând pe trotuare câștigă mai mult.

Poate dacă nu ar fi cumpărători, comerțul în stradă nu ar mai exista. Cu câteva excepții, locuitorii capitalei au încredere în vânzători și susțin că preferă să procure alimente din astfel de locuri, deoarece este mai ieftin.

Reprezentanții Agenției Siguranța Alimentelor asigură consumatorii că în piețile agricole sunt efectuate perioadic controale sanitare și că toate produsele corespun calității. Ceea ce nu pot spune și despre alimentele care se vând zilnic pe străzi.

În acest condiții, reprezentanții autorităților municipale și ai poliției vor continua raziile de combatere a comerțului stradal neautorizat.

Comentarii