17.10.2016 14:05

Competiție națională de hipism la Budești. Participanții s-au ales cu diplome și premii bănești

Lecție de grație și echitație la Budești. Zeci de jochei și-au demonstrat capacitățile în cadrul competiției naționale la hipism. La concurs au venit călăreți din Chişinău, Bălţi sau Tiraspol.

Călăreții au avut de înfruntat 14 obstacole, iar pentru fiecare greșeală au fost penalizați dur. Participanții spun că cel mai important în acest gen de sport este să-ți formezi o legătură strânsă cu animalul, în caz contrar, nimic nu va ieși, scrie realitatea.md.

„Este mai complicat să găsești limbă comună cu calul pentru a putea trece de bariere, trebuie să simți calul pentru a nu cădea și pentru ca să nu se întâmple ceva mai rău. Pentru mine este mai complicat să găsesc limbă comună cu calul pentru că nu pot dintr-o dată să-l simt”, a declarat Daniel Braga, participant la competiție.

„A fost tare bine, mi-a plăcut astăzi cum am sărit. Mi-au plăcut caii cum s-au comportat. Eu acum merg pe un cal tânăr de patru ani, el o să crească, crește patru - șase ani să sărim împreună”, a adăugat Alexandru Condrea, un alt participant la competiție.

Zeci de spectatori au privit cu interes acest spectacol.

„Eu sunt pasionată de cai de mult timp. Pe vremea când eram copil colectam fel de fel de fotografii cu cai era atunci dificil, acum în internet orice. Am vizat toată viața să călăresc, să fac hipism nu am făcut, dar soțul spune că nu este târziu. Mă bucur că sunt mulți tineri și îmi place curajul lor și e un sport sănătos, fetele sunt cu o ținută de invidiat”.

„Am venit cu nepoata. M-am uitat. Retrăiesc pentru dânsa”.

Câștigătorii competiției sau ales cu diplome și premii bănești.

„Avem șase categorii de seniori, tineret, juniori și copii. Premiile în limita trei sute șase sute de lei, în dependență de categoria de vârstă”, a precizat Mardari Vasile, colaborator Direcția Generală Educație Tineret și Sport.

Evenimentul a fost organizat de Federația națională de hipism și Direcția generală educație, tineret și sport din cadrul Primăriei municipiului Chișinău.

SURSA

Comentarii