29.09.2014 10:51

CUM ARATĂ O CASĂ DE DOAR 37 MP. ARE DOUĂ DORMITOARE, UN LIVING, O BAIE ȘI O BUCĂTĂRIE

Foto: casadex.ro

Ți-ai fi imaginat că este posibil să amenajezi un living, o bucătărie, o baie și două dormitoare într-o suprafață de doar 37 mp, fără să ai senzația că locuiești într-o cutie de chibrituri?

O echipă de arhitecți a demonstrat că acest lucru este posibil și a conceput un proiect de casă la cara mică care se pretează pentru a fi folosită în calitate de refugiu de vacanță și chiar în calitate de reședință permanentă, pentru o familie formată din doi sau trei membri.

Interior spațios, ingenios structurat

Pentru a reduce costurile de construcție, dar și pentru a obține o locuință cu costuri de întreținere mici, arhitecții companiei WheelHaus au realizat acest proiect cu amprenta mică, alegând să valorifice spațiul interior al casei pe verticală.

Mai trebuie menționat că este vorba despre o construcție modulară prefabricată, care se montează pe terenul beneficiarului chiar de către firma producătoare. Deși se livrează doar pe teritoriul Statelor Unite, proiectul poate servi tuturor celor care sunt în căutarea unui model de casa mică, cu suprafață redusă.

Senzația de spatiu mic a fost estompată datorita tavanelor înalte ale constructiei care măresc volumul interior al micuței case, oferind totodată posibilitatea amenajării unui dormitor suplimentar, într-o mansardă intimă și cochetă de doar 1,5 m înălțime, aflată deasupra băii și dormitorului de la parter.

La parter, pe lângă dormitorul principal cu ieșire spre o mică terasă, au fost amenajate un living cu bucatărie open space și baia. O parte dintre cumpărătorii casuței modulare prefabricate, spun producătorii, au preferat să-și transforme dormitorul de la parter în birou sau în dining, declarându-se multumiți de dormitorul intim din mansardă.

Comentarii