29.09.2016 14:05

Cursurile de auto-apărare, tot mai populare printre tinerele din Moldova

Tot mai multe femei, care îşi doresc să se simtă în siguranţă, merg la cursuri de autoapărare. Potrivit antrenorilor, acestea sunt frecventate atât de doamne, cât şi de domnişoare, iar abilităţile obţinute le fac mai încrezătoare în sine.

Svetlana Leontieva este studentă și îşi perfecţionează aceste tehnici de autoapărare deja de cinci ani. Fata spune că orele petrecute în sala de sport o ajută să-şi menţină forma fizică:

"Am venit la aceste cursuri întâmpător, dar mi-a plăcut mult. Acum mă simt mai încrezătoare în forţele proprii, calmă şi în siguranţă. Mergând pe stradă, ştiu că sunt în stare să mă apăr."

Eugenia învaţă în clasa a opta, dar vrea să fie pregătită pentru a se apăra atunci când va fi nevoie:

"Trăim vremuri nesigure şi periculoase, din această cauză am decis să practic acest sport."

Din fericire, fetele încă nu au aplicat procedeele învățate în afara sălii de sport. Ele spun că principalul lucru pe care îl oferă cursurile, este confortul psihologic.

Antrenorii spun că programul de instruire pentru femei presupune mai multe subtilităţi.

"Elementele de bază îl constituie loviturile în regiunea gâtului, cele cu coatele şi genunchii. Fiind în pantofi cu toc, nu poţi lovi cu piciorul și nici alerga. E nevoie de mişcări scurte şi lovituri cu impact puternic", a precizat antrenorul Alexandr Ciulkov.

Bărbaţii care frecventează cursurile apreciază perseverenţa fetelor:

"Nivelul de pregătire fizică a unor fete este, uneori, mult mai înalt decât al majorităţii bărbaţilor."

Un abonament lunar la asemenea cursuri începe de la 250 de lei.

SURSA

Comentarii