06.10.2014 16:09

ECHIPA MBC A SĂRBĂTORIT ZIUA VINULUI LA PURCARI

Cu ocazia Zilei Naționale a vinului, vinăria Purcari a oferit o experiență inedită echipei MBC și mai multor bloggeri moldoveni, români și ucraineni.

Aceștia au reușit timp de o zi să participe la întreg procesul de producerea vinului: de la culegerea strugurilor până la degustarea licoriii lui Bahus. Prietenia dintre popoare, buna dispoziție și vinul excepțional au dat nota zilei.

Vinăria Purcari, cea mai veche cramă din Republica Moldova a știut dintodeauna că secretul succesului constă în menținerea calității vinului și în educarea propriilor consumatori. În acest scop , proprietarul cramei, Victor Bostan, deja de 7-8 ani organizează concursuri vinicole între artiști, oficiali străini și moldoveni în cadrul cărora aceștia învață cum se produce vinul de calitate după tradițiile moldovenești.

De această dată, vinificatorul a invitat peste 30 de bloggeri din diferite țări. În acest mod, Victor Bostan, a convins participanții că vinul moldovenesc merită să fie apreciat și comercializat în întreaga lume.

După ce au cules și au zdrobit strugurii, oaspeții au avut posibilitatea să guste din cele mai bune soiuri de vin Purcari, după care s-au întrecut în împachetarea sticlelor de vin. Concursul a luat sfârșit cu cel mai bun toast și cel mai reprezentativ cântec a celor patru echipe. Atât români cât și ucraineni au rămas fascinați de acestă experiență și au declarat că în această zi s-au convins că vinul reprezintă o cultură aparte, care merită explorată la justa valoare.

Cu toate că prietenia a stat în capul mesei, câștigătorii concursului vinicol au fost ucrainenii după care a urmat echipa MBC. Fiecare participant a plecat acasă cu câte o sticlă de vin Purcari Freedom Blend, ediție limitată, din struguri speciali Rara Neagră (Moldova), Bastardo (Ucraina) și Saperavi (Georgia). această băutură a fost prezentat în premieră pentru Moldova, sâmbătă de Ziua Națioanală a Vinului. Potrivit companiei, vinul libertății vine să celebreze independența celor trei state.

Comentarii