09.02.2015 09:37

Energia ELECTRICĂ, acum mai scumpă! Vor fi sau NU afectați consumatorii

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a aprobat tarife mai mari pentru distribuirea energiei electrice către compania Gas Natural Fenosa. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ultima zi a lunii ianuarie. Surse din cadrul agenției dau asigurări, că acest lucru însă nu va afecta consumatorii finali.

Noua listă a tarifelor arată că în reţelele de tensiune înaltă de 35-110 kV este stabilit tariful de şapte bani pentru un kWh, în reţelele de tensiune medie de 6-10 kV – 28 de bani pentru un kWh, iar în reţelele de tensiune joasă de 0,4 kV – 33 de bani pentru un kWh.
Administrația ANRE își motivează decizia prin necesitatea continuării procesului de deschidere a pieței de energie precum și asigurarea alimentării fiabile a consumatorilor finali cu energie electrică. Mai mult decât atât, surse din cadrul agenției dau asigurări că aceste tarife nu vor afecta consumatorii finali. Anterior, Gas Natural Fenosa a solicitat o majorare de circa 30% a tarifului final. În aceste condiții, tariful la energia electrică ar fi de peste doi lei pentru un kilowatt, în zona deservită de Gaz Natural Fenosa.

Comentarii