25.07.2014 09:59

EXAMEN PENTRU PERMIS DE ȘEDERE ÎN RUSIA

De la 1 ianuarie 2015 toți cei, care doresc să obțină permis de ședere temporar sau permis de muncă în Federația Rusă vor susține teste. Migranții vor trebui să răspundă corect la cel puțin 16 întrebări din 40, referitoare la cunoașterea limbii ruse, istoriei și legislației Rusiei, relatează RIA Novosti.

Potrivit prorectorului Universității „Prietenia Popoarelor” din Rusia, Angela Doljikova, în urma testării, migranții vor obține un certificat care va fi valabil pe o perioadă de cinci ani. Tot ea a mai comunicat că, la întrebăriledespre istoria Rusiei va trebui de răspuns corect la 40% dintre subiecte, iar la cele care se referă la legislația rusă, la 8 subiecte. Pentru rezolvarea testelor vor fi prevăzute două ore și jumătate. În sălile de examinare vor fi observatori și supraveghere video. Datele, privind persoanele care au trecut testarea vor fi introduse în baza electronică de date ale Rospotrebnadzor-ului.
Potrivit autorităților ruse, nu este exclus că pe viitor angajatorii vor avea acces la această bază de date. Testarea pilot pentru migranți va începe deja în luna septembrie.

Comentarii