21.11.2016 10:01

„Exdrupo”, gata de întîmpinarea iernii

În condițiile în care meteorologii prognozează o iarnă complicată, reprezentanții „Exdrupo” sînt deja pregătiți pentru a face față situațiilor complicate generate de căderea unor cantități mari de zăpadă.

Aceștia au pregătit utilajul necesar și materialul antiderapant în cantități suficiente.

„Exdrupo” a reparat utilajele din dotare, în număr de 43 de unități. Pînă în prezent au fost contractate 2815 tone de nisip cu sare și alte 400 de tone de sare, materialul antiderapant urmînd să fie suplinit în continuare aproximativ pînă la 100 de mii de tone.

Și Direcția locativ-comunală este pregătită pentru iarnă, avînt în dotare 18 autospeciale, 800 de tone de sare și antiderapant lichid. Aceștia preconizează să lupte cu straturile mari de zăpadă folosind ca material de bază sarea și antiderapantul lichid.

„Insuficient de clar, dar funcționează, rămîne doar mobilizarea la maximum cînd vor cădea ninsorile. Mă aștept și la neplăceri, dar e mult mai bine față de anii 2007-2008. E bine să reușim cum își doresc oamenii, pentru aceasta trebuie depus efort mai mare, că altceva nu putem face. Rog pretorii de sector să fie și ei implicați 24/24 de ore”, a declarat primarul general, Dorin Chirtoacă.

La acest capitol au fost pregătite și suburbiile, unde au fost depozitați cîte 25 de metri cubi de material antiderapant pentru fiecare localitate.

SURSA

Comentarii